Hooggevoeligheidstest

Er zijn veel tests op internet. De meest gebruikte test is die van Elain Aron, de grondlegger van de hooggevoeligheid.

Read more

Tips voor leraren met hooggevoelige beelddenkers in de klas

Hooggevoelige beelddenkers leren anders!

Als kinderen niet lekker in hun vel zitten is het belangrijk dat de omgeving ze zo goed mogelijk begeleid. Het grootste gedeelte van de week brengen ze door in de klas. Het is dus goed om de leraar ook de handvatten te geven om een zo goed mogelijke omgeving aan te bieden.

Dit kan een moeizaam proces zijn als de school niet openstaat voor het feit dat kinderen een andere leerstijl hebben en gevoeliger zijn voor prikkels om zich heen. Als een kind bij mij in begeleiding is probeer ik zoveel mogelijk de school hier ook in te betrekken en tips mee te geven om het makkelijker te maken in de klas.

Als extra steun voor de ouders en om mijn missie te versterken heb ik een lijst samengesteld met daarin adviezen voor de leraren. Het zijn adviezen in het algemeen en voor,tijdens en na de instructie.

Een ouder wil het beste voor zijn/haar kinderen. School wil als het goed is ook het beste bieden wat ze kunnen. Met die insteek en met deze lijst als praatstuk kan er hopenlijk al een grote stap gemaakt worden om de ervaring voor het kind beter te maken, mooier, rustiger en een van acceptatie en begrip.

Read more

5 Tips tijdens de periode van de CITO-toets voor jezelf en je kind

CITO-toetsen komen er weer aan. Hieronder worden 5 tips beschreven om de kinderen te ondersteunen en de stress die er kan ontstaan zo klein mogelijk te houden.

Read more

Je kind is een beelddenker, maar hoe zit het dan met jou?

Iedereen begint als beelddenker. Vanaf een jaar of 4 als de geschreven taal zijn intrede doet, laten de kinderen een verschil in voorkeur zien en wordt er een scheiding duidelijk tussen de taaldenker en de beelddenker. Vroeger was dit een klein percentage (5%) en was er geen aandacht voor.  Nu is daar gelukkig meer kennis over en wordt er wel steeds meer mee gedaan. Er zijn op internet nu talloze tests te vinden en er zijn steeds meer praktijken waar rekening gehouden wordt met dit verschil in leerstijl en het verschil in de talenten. Maar wat betekent dat dan allemaal?

Read more